Nieuws

Het tweede Publiekscollege, georganiseerd door Terra Wolvega en Stichting Comprix was een groot succes. van de avond is 'Opgeven is geen optie' met als gastspreker Bibian Mentel.

Thema van de avond was 'Opgeven is geen optie', met een gastcollege door Bibian Mentel. Snowboarder Bibian Mentel heeft meerdere keren in haar leven te maken gekregen met botkanker. In 2002 was zij bezig met de kwalificatie voor de Winterspelen van Salt Lake City toen bleek dat zij een kwaadaardige tumor had. Haar onderbeen moest uiteindelijk worden geamputeerd. Vier maanden na de operatie stond ze met een onderbeenprothese weer op haar snowboard. Vervolgens zette zij zich in om snowboarden op het programma van de Paralympische Spelen te krijgen. Dit lukte en in 2014 bekroonde zij haar vechtlust met een gouden medaille tijdens de Paralympische Spelen in Sotchi. Afgelopen jaar behaalde zij twee gouden medailles op de Paralympische Spelen van Pyeongchang. Tijdens het publiekscollege vertelt Bibian over haar op strijd op weg naar de top, over haar ambities en doorzettingsvermogen.

Doorzetten om te komen waar jij het beste tot je recht komt speelt bij ieder mens en dus ook bij kinderen in basis- en voortgezet onderwijs. Tijdens het college vertelde Bibian over haar strijd op weg naar de tip, over haar ambities en doorzettingsvermogen. De avond werd erg goed bezocht en als zeer inspirerend ervaren door jong en oud. Caro Lise, een van de jongste bezoekers, antwoordde op de vraag wat ze ervan geleerd heeft: 'Doorzetten. Net zolang tot je hebt wat je wilt.'

<< terug naar nieuwsberichten