Voorlichting

Naar de middelbare school gaan is een grote stap. Wanneer moet je je inschrijven voor de middelbare school? Welke middelbare school is de beste? De komende tijd zult u samen met uw kind op zoek gaan naar antwoord op zulke vragen. Terra VO vindt het belangrijk dat uw kind voortgezet onderwijs volgt dat echt bij hem of haar past. Met voorlichting helpen wij u graag bij elke stap in de keuze voor een middelbare school. Van oriëntatie, via vergelijking tot beslissing.

Terra VO helpt u en uw kind op weg met goede voorlichting. Bijvoorbeeld met informatie op onze website, brochures en open dagen. Ook kunt u zich aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. In de nieuwsbrief leest u handige tips, of u nu voor Terra VO kiest of een andere middelbare school.  

Open dagen 2018

Terra Assen VO 
woensdag 31 januari 16.00 uur tot 20.30 uur 

Terra Eelde VO
woensdag 24 januari 15.00 uur tot 20.30 uur 

Terra Emmen VO 
woensdag 10 januari 15.00 uur tot 21.00 uur 

Terra Meppel VO 
vrijdag 26 januari 14.00 uur tot 16.30 uur en 18.30 uur tot 21.00 uur
zaterdag 27 januari van 9.30 uur tot 12.00 uur 

Terra Oldekerk VO
woensdag 31 januari 15.30 uur tot 20.30 uur 

Terra Winsum VO
woensdag 24 januari 13.30 uur tot 17.00 uur en 18.30 uur tot 21.00 uur 

Terra Wolvega VO
woensdag 31 januari 15.00 uur tot 17.00 uur en 19.00 uur tot 21.00 uur

Presentatie Terra VO

Terra VO biedt voorgezet onderwijs met een ‘groen karakter’. Alle opleidingen hebben te maken hebben met groen, voeding, dier, natuur & milieu. Uw kind kan bij ons terecht voor Praktijkonderwijs, vmbo-groen en Het Groene Lyceum. Terra VO heeft vestigingen in Groningen, Drenthe en Friesland: in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Oldekerk, Winsum en Wolvega.

Aanmelden nieuwsbrief

1. Oriënteren: welke middelbare scholen zijn er?

Begin uw zoektocht met een brede oriëntatie. Welke middelbare scholen zijn er in uw regio? Waarschijnlijk heeft u al een idee van het niveau waarop uw kind onderwijs zal gaan volgen. Welke schoolniveaus zijn er mogelijk bij u in de buurt? Blijf breed en kijk in deze stap verder dan uw eigen woonplaats. Laat u ook niet leiden door waar schoolvriendjes naartoe zullen gaan. Neem elke school mee die op een voor uw kind prettige afstand met de fiets of met het openbaar vervoer ligt.

2. Vergelijken: waar moet mijn middelbare school aan voldoen?

Kom langs op een open dag van Terra VO. Bezoek samen zo veel mogelijk open dagen van middelbare scholen. Niet alleen van scholen die al uw voorkeur hebben, maar ook andere opties. Laat u verrassen! Bedenk samen met uw kind wat belangrijk is. Wil uw kind graag bepaalde vakken volgen? In welke sfeer voelt uw kind zich thuis? Zijn er samenwerkingen of andere extra's die bij uw kind passen? Stel veel vragen, zowel aan docenten als leerlingen. Kent u buiten de voorlichting om leerlingen van de middelbare school? Vraag ze dan naar hun ervaringen.  

3. Beslissen: welke middelbare school kies ik?

Tegen het einde van het schooljaar is het schoolniveau van uw kind bekend. Het is tijd om een beslissing te maken en uw kind in te schrijven. Geef uw kind hierin voldoende ruimte voor een eigen keus. Waarschijnlijk heeft u tijdens de open dagen al wel gemerkt wat uw kind aanspreekt en wat niet. Het kunnen kleine, in uw ogen onbelangrijke dingen zijn die de doorslag geven. Dat is helemaal niet erg, zolang het onderwijs verder ook passend is. Het gaat erom dat uw kind gelukkig is op de middelbare school die het kiest.