Wat ga je allemaal doen

Welkom bij het Groene Lyceum van Terra Assen! Kun jij goed leren maar hou je ook van de praktijk? Dan is het Groene Lyceum echt iets voor jou. Het Groene Lyceum is een leerroute waarbij je in zes of vijf jaar een vmbo gl/tl- en mbo niveau 4 diploma haalt. Daarmee kun je naar het hbo of starten op de arbeidsmarkt. Het Groene Lyceum, de andere route naar het hbo!

Wil je meer weten over het onderwijs op hGL? Klik hier  

 

Juniorhuis

Het eerste jaar heb je les in het Juniorhuis. Dat is het schoolgebouw naast het hoofdgebouw. Je volgt hier de meeste lessen en bent er ook tijdens de pauzes. Dit maakt de stap van basisschool naar je nieuwe school minder groot. Wel zo fijn. Vanaf het tweede leerjaar volg je lessen in het hoofdgebouw.

Kennismakingskamp

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op een kennismakingskamp. Een te gekke manier om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten te leren kennen!

Handig zeg, Magister

Cijfers checken, je rooster of huiswerk bekijken, extra lesmateriaal opvragen: het kan allemaal met Magister, onze Elektronische Leer Omgeving (ELO). Via Magister krijg je dus veel informatie over de school en het leren. Handig zeg!

Yes, geen les!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen. Je doet regelmatig mee aan maatschappelijke stageprojecten. Maar we doen nog veel meer! We vinden uitwisselingen heel belangrijk; elk jaar gaat een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland en vice versa. We kiezen steeds een ander thema, zoals water, muziek, kunst en cultuur of voeding. Schön!