Wat ga je allemaal doen

Je leert bij ons van alles over natuur, dieren, voeding en techniek. Ook heb je de gewone vmbo vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Je zit in de schoolbanken, maar bent ook heel veel in de praktijk bezig. Lekker afwisselend dus!

Leren

Binnen het vmbo-groen kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kbl en bbl. ook kun je vmbo-groen volgen met lwoo. Wil je meer info over de leerwegen? Klik hier. Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel praktisch bezig. Je bent veel buiten en gaat ook al stage lopen. Supercool! Voor de echte sportieveling hebben we de Sportklas. Je krijgt dan extra sporturen en kunt in de bovenbouw extra modules volgen. Goede conditie krijg je hier! Wil je meer info hierover? Klik hier.

Juniorhuis

Het eerste jaar heb je les in het Juniorhuis. Dat is het schoolgebouw naast het hoofdgebouw. Je volgt hier de meeste lessen en bent er ook tijdens de pauzes. Dit maakt de stap van basisschool naar je nieuwe school minder groot. Wel zo fijn. Vanaf het tweede leerjaar volg je lessen in het hoofdgebouw.

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op een kennismakingskamp. Een te gekke manier om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten te leren kennen!

Handig zeg, Magister

Cijfers checken, je rooster of huiswerk bekijken, extra lesmateriaal opvragen: het kan allemaal met Magister, onze Elektronische Leer Omgeving (ELO). Via Magister krijg je dus veel informatie over de school en het leren. Handig zeg!

Yes, geen les!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen. Je doet regelmatig mee aan maatschappelijke stageprojecten. Maar we doen nog veel meer! We vinden uitwisselingen heel belangrijk; elk jaar gaat een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland en vice versa. We kiezen steeds een ander thema, zoals water, muziek, kunst en cultuur of voeding. Schön!