Ervaringen

Wat vinden onze leerlingen eigenlijk van de school? Hieronder zie je verschillende filmpjes van leerlingen die iets vertellen, over school, de leraren, huiswerk en de kantine. Leuk om te bekijken!


Madelief van der Stok

'Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig.'

“Ik zit op het vmbo-groen. Het bevalt me heel goed, ik vind het leuk dat ik theorie en praktijk heb. Bijvoorbeeld het vak Dierhouderij: je leert daar dieren verzorgen. Als je bang bent voor een dier, word je wel geleerd hoe je er mee moet werken. Als je er echt niet mee wilt werken hoeft dat ook niet. Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig. De school trouwens ook niet. Ik heb juist voor een kleine school gekozen. Daar is alles wat persoonlijker.”

Silke ter Horst

'Kennismakingskamp was superleuk!'

’’Terra Emmen is een hele leuke school! Het is niet zo heel erg groot en je zit niet alleen maar in de boeken. Met Groene Inkleuring gaan we wel eens weg op de fiets, we gaan dan naar het bos. We krijgen zelfs een eigen tuintje bij school! Ook met gym gaan we soms naar het bos, we gaan daar dan bijvoorbeeld hardlopen.”  Silke houdt van dieren en daarom is ze ook op haar plek bij Terra Emmen. “Je leert veel over de dieren en je mag ze ook knuffelen! Mijn lievelingsdier is de chinchilla, het is een knaagdier. Je moet hem aan de staart oppakken. Als je de chinchilla eenmaal vast hebt zijn ze heel lief en vallen ze in slaap.” In het begin van het schooljaar is Silke met haar klas op kamp geweest. “Dat was echt super leuk! Eerst vond ik het wel een beetje eng want ik kende nog niemand, maar dat was al snel over. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Toen het donker was zijn we naar het bos gegaan en hebben we een speurtocht gedaan dat was echt super spannend! Ook hebben we bij een waterplas een zandkasteel wedstrijd gedaan; je moest een zandkasteel bouwen en wie dat het beste had gedaan had gewonnen. Ik heb het erg naar mijn zin bij Terra Emmen!”