VMBO-groen in het kort

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Eén van de vmbo scholen waar voor gekozen kan worden, is Terra, een school voor vmbo-groen.

De natuur neemt een belangrijke plaats in op onze school. Leerlingen zijn vaak buiten bezig. Dat betekent dat leerlingen bij ons in een prettige omgeving veel leren over voeding, koken, planten, verzorging van dieren en techniek. Ook leren ze rekening houden met de natuur én met elkaar. Daarnaast hebben ze ook alle ‘gewone’ vakken, die op elke vmbo-school worden gegeven.

Terra Emmen is een middelgrote school. Daardoor kennen we iedere leerling nog bij naam. Dat maakt het ook mogelijk dat we de leerlingen goed kunnen begeleiden. We nemen de tijd om vragen te beantwoorden en helpen met vakken waar ze moeite mee hebben. Ons schoolgebouw is te vinden op een mooie, rustige plaats in de plaats Emmen in de wijk Noordbarge. Deze landelijke ligging past goed bij het vmbo-groen, want je vindt alles wat groeit en bloeit in de lessen terug.