Ervaringen

Madelief van der Stok

'Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig.'

“Ik zit op het vmbo-groen. Het bevalt me heel goed, ik vind het leuk dat ik theorie en praktijk heb. Bijvoorbeeld het vak Dierhouderij: je leert daar dieren verzorgen. Als je bang bent voor een dier, word je wel geleerd hoe je er mee moet werken. Als je er echt niet mee wilt werken hoeft dat ook niet. Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig. De school trouwens ook niet. Ik heb juist voor een kleine school gekozen. Daar is alles wat persoonlijker.”

Anke Rodermond

'De afwisseling in vakken vind ik het leukste'

“Ik zit op het Groene Lyceum Meppel. Ik kende Terra al, omdat mijn zus er ook op zit. Op de open dag was er een oud-leerling van het Groene Lyceum die nu op het hbo zit. Zij kon heel goed vertellen over hGL. Ik zit in een klas van zeventien leerlingen en dat vind ik prettig. Het leukste aan hGL vind ik de afwisseling in de vakken. In het begin was het wel even wennen omdat ik merkte dat ik best wel veel moest leren. Het is natuurlijk heel anders dan op de basisschool. Maar ik raak er steeds meer aan gewend. Ik heb les op het Junior College van Terra Meppel. Dat is een hele mooie school, met warme kleuren en veel licht. Zo nu en dan kan ik ook lekker naar buiten kijken en dat vind ik fijn. Ik heb het hier naar mijn zin!”

Jessica Oskam

'Het is een hele gezellige school!'

Jessica Oskam is een enthousiaste leerling van Terra Meppel.  “Het is een hele gezellige school, niet zo heel erg groot waardoor je je vrienden altijd tegenkomt. Groen en dierhouderij vind ik het allerleukste om te doen!” Bij groen ben je bezig met planten en straten maken.  “Ik ben nu bezig met het maken van een oprit. Ook hebben we al geleerd hoe je de naam van een plant kan onthouden, je moet dan kijken naar de kenmerken.” Bij dierhouderij mag je met de dieren knuffelen, ze verzorgen, poetsen en ook het hok uitmesten. Er zijn verschillende dieren,  zoals konijnen, ratjes en zelfs een slang! De slang heb ik ook vast gehouden, dat vond ik helemaal niet eng”, vertelt Jessica.