Wat ga je allemaal doen

Je leert bij ons van alles over natuur, dieren, voeding en techniek. Ook heb je de gewone vmbo vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en Biologie. Je zit in de schoolbanken, maar bent ook heel veel in de praktijk bezig. Lekker afwisselend dus!

Leren

Binnen het vmbo-groen kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kbl en bbl. Je kunt vmbo-groen ook volgen met lwoo. Wil je meer info over de leerwegen? Klik hier. Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel praktisch bezig. Je bent veel buiten en gaat ook stage lopen. Supercool!

Sport en Cult

Voor de echte sportieveling hebben we de Sportklas. Je krijgt dan extra sporturen en kunt in de bovenbouw extra modules volgen. Goede conditie krijg je hier! Wil je meer info hierover? Klik hier. Onze school heeft ook een Cultklas. Hier komen kunst en cultuur samen. We organiseren een speciaal programma met onder andere muziek, dans, drama, theater, film en beeldende vorming. De eerste twee jaren krijg je deze lessen in plaats van de groene vakken. De groene vakken krijg je dus vanaf het derde jaar. Iets voor jou? Wil je meer weten over de Cultklas? Klik hier.

Junior College

In het eerste en tweede leerjaar krijg je les op ons Junior College. Dit is een ruim en licht gebouw waar je prettig in kunt werken. Het derde en vierde leerjaar volg je in een ander gebouw aan de Werkhorst; het Groene Land. Hierdoor blijft de school voor iedereen klein en overzichtelijk.

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op een kennismakingskamp. Een te gekke manier om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten te leren kennen!

Handig zeg, magister

Cijfers checken, je rooster of huiswerk bekijken, extra lesmateriaal opvragen: het kan allemaal met Magister, onze Elektronisch Leer Omgeving (ELO). Via Magister krijg je dus veel informatie voer de school en het leren. Handig zeg!

Yes, geen les!

Naast in de schoolbanken doen we heel veel andere dingen. Je doet regelmatig mee aan maatschappelijke stageprojecten. Maar we doen nog veel meer! Het hele schooljaar organiseren we allerlei activiteiten, we hebben ieder leerjaar verschillende uitstapjes, gaan op excursie en je gaat zelfs naar het buitenland. Supercool!