Praktijkonderwijs in het kort

Kinderen die naar Praktijkonderwijs gaan, komen daarvoor in aanmerking als ze een algemene of gedeeltelijke achterstand hebben van meer dan drie jaar en een IQ tussen de 60 en 80. De Regionale Verwijzingscommissie bepaalt de indicatiestelling.

Uw kind staat bij ons centraal. Wij zorgen voor rust en regelmaat op school. We helpen leerlingen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. We stimuleren hun zelfstandigheid. Uw kind krijgt begeleiding van gekwalificeerde en ervaren docenten. Zij luisteren en kijken heel goed naar uw kind. Met aandacht en geduld. Ook geven ze extra duidelijke aanwijzingen als dat nodig is.

Terra Winsum is een christelijke school. Als christelijke school willen meer voor de leerlingen zijn dan alleen maar een school: een manier om te leren leven. Terra Winsum heeft twee locaties: locatie Hamrik (vmbo-groen, lwoo en het Groene Lyceum) en locatie Onderdendamsterweg (Praktijkonderwijs). Door deze tweedeling heeft en houdt onze school een persoonlijk karakter. Zo zorgen we voor een plezierige, veilige omgeving.