Wat ga je allemaal doen

LEREN

Leer jij het beste door te doen en heb je extra begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij Praktijkonderwijs Winsum. Je krijgt bij ons veel praktijkvakken. Zo doe je ervaring op en ontdek je wat je echt leuk vindt. Wanneer je een richting hebt gekozen krijg je een bij jou passende stage. Ook helpen we je om straks zelfstandig te kunnen leven en wonen. Na het Praktijkonderwijs helpen we jou bij het vinden van een passende baan of een vervolgopleiding. Supercool!

JE EIGEN LESPLAN

Samen met jou en je ouders kijken we wat jij graag wilt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We spreken ook af hoe je dit gaat bereiken. We schrijven het allemaal in jouw eigen lesplan. We houden alles bij, zo kunnen we zien hoe het gaat en of het goed lukt. Als je een certificaat haalt komt dit ook in jouw plan. Dit helpt om straks een leuke baan te vinden. Wil je nog meer weten over het onderwijs op onze school? Klik hier! 

FEEST

Lachen en dansen met je klasgenoten, dat kan tijdens ons jaarlijkse schoolfeest! Elk jaar organiseren we ook de huisdierenshow, een feest voor leerlingen en bezoekers! Kerst en Pasen vieren we ook samen. Leerlingen helpen mee om deze vieringen te organiseren. Naast de bijzondere feesten maken we van elke dag iets moois. We beginnen ’s ochtends met een dagopening. Goed met elkaar omgaan en samen de goede dingen vieren; dat vinden we belangrijk.

VEEL NIEUWE VRIENDEN

Als je naar onze school gaat, hoor je al voor het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je vier dagen op kennismakingskamp naar Schiermonnikoog. Een te gekke manier om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten te leren kennen!

YES, GEEN LES!

Naast in de schoolbanken doen we heel veel andere dingen. Je doet regelmatig mee aan maatschappelijke stageprojecten. Maar we doen nog veel meer! Het hele schooljaar organiseren we allerlei activiteiten, we hebben ieder leerjaar verschillende uitstapjes, houden eens in de vier jaar een grote actie voor een goed doel, gaan op excursie en je gaat zelfs naar het buitenland. Supercool!