Ervaringen

Wat vinden onze leerlingen eigenlijk van de school? Hieronder zie je verschillende filmpjes van leerlingen die iets vertellen, over school, de leraren, huiswerk en de kantine. Leuk om te bekijken!


Madelief van der Stok

'Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig.'

“Ik zit op het vmbo-groen. Het bevalt me heel goed, ik vind het leuk dat ik theorie en praktijk heb. Bijvoorbeeld het vak Dierhouderij: je leert daar dieren verzorgen. Als je bang bent voor een dier, word je wel geleerd hoe je er mee moet werken. Als je er echt niet mee wilt werken hoeft dat ook niet. Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig. De school trouwens ook niet. Ik heb juist voor een kleine school gekozen. Daar is alles wat persoonlijker.”

Thomas Robinson

'‘Dit is een heel brede opleiding’'

“Ik heb voor Terra gekozen omdat het een heel brede opleiding is. Je krijgt van alles wat. Ik weet nog niet wat ik later wil worden, dus dan is dat heel handig. We gaan ook stage lopen, dus dan krijg ik vast een beter beeld over verschillende beroepen. Ik heb een leuke klas met veel vrienden. De sfeer is goed. Ik hou het meest van het vak gym, het minst van techniek. Maar ik doe overal gewoon aan mee hoor. Er zijn altijd wel vakken die je minder goed liggen. Dat heb je op iedere school.”

Randy Kalma

'‘Ik zit hier zeker op mijn plek’'

“Ik had al goede verhalen gehoord over deze school. Tijdens de open dag keek ik rond en zei meteen tegen mijn ouders dat deze school het voor mij zou worden. Dit was de eerste school waar ik naartoe ging en ook de enige. In de kantine stond een ‘wall of fame’. Een overzicht waar oud leerlingen terecht zijn gekomen. Ik herkende heel veel dorpsgenoten en dat gaf me ook een goed gevoel. Ik zit hier zeker op mijn plek; ik heb een hele leuke klas en de meeste leraren zijn heel aardig. Ik zit in de LWOO klas. Ik haal redelijk goede cijfers, daar ben ik best tevreden over. Als er iets niet goed gaat, gaan we naar de mentor. Die helpt onze klas overal bij!”

Anna Bolhuis

'‘Op kamp leerde ik snel mijn klasgenoten kennen’'

“Ik zit op het vmbo-groen, richting KB. Ik vind de sfeer hier fijn, iedereen kent elkaar en daar hou ik van. In het begin was het wel even wennen, maar we gingen op kamp en daar leerde ik snel mijn klasgenoten kennen. Ook de lokalen kende ik al snel uit mijn hoofd. Ik heb een goed contact met de leraren. Ik woon in Ten Boer en ga op de fiets naar school. Heel soms met de bus. Ik heb het hier erg naar mijn zin!”

Jamillia Helder

'‘Later wil ik werken met kinderen’'

“Ik zit op het vmbo-groen van Terra Winsum. Mijn broer zat hier ook op school, dus ik kende het al wel. Het allerleukste vind ik de dieren, maar ik krijg hier ook Plant en Techniek. Dat vind ik iets minder, maar ik doe gewoon mee. Je leert er toch wel van. Ik had op de basisschool wat moeite met leren en daarom zit ik in de LWOO klas. De klas is wat kleiner, je krijgt veel aandacht. Dat gaat goed, ik vind het leuk. Later wil ik iets met kleine kinderen gaan doen. Ik wil dus graag naar een vervolgopleiding in de zorg. Mijn oude juf werkt nog steeds op de peuterspeelzaal waar ik vroeger ook naartoe ging. Daar wil ik graag stage lopen, dat lijkt me super! Ik woon in Lewenborg en ga met de schoolbus naar school toe. Heel gemakkelijk en snel!”

Sandra Meulenkamp

'‘Ik heb veel zin in de stage!’'

“Ik zit op het Praktijkonderwijs. Ik heb dit jaar stage gelopen hier op school. Ik heb meegeholpen tijdens de gymlessen. Ik hielp mee waar ik kon. De gymleraar zei dat ik het goed gedaan heb en dat vind ik een mooie opsteker. Volgend jaar ga ik twee dagen per week stage lopen bij Insektenwereld ‘DoeZoo’ in Leens. Ik vind dieren heel leuk, dus ben blij dat ik daar stage mag lopen. Ik ben wel benieuwd, ik weet nog niet precies wat ik allemaal ga doen. Ik heb er wel veel zin in. Ik ben heel graag met dieren bezig. Ik zou later wel een hondenkennel willen runnen. Dan komt alles wat ik leer tijdens de stages natuurlijk goed van pas. Ik heb het naar mijn zin hier op school. Ik vind de leraren aardig en de conciërge ook!”

Menno Kok

'‘Sla, prei, zonnebloemen…’'

“Ik zit op Terra Winsum Praktijkonderwijs en vind de afwisseling heel leuk op school. Techniek is mijn lievelingsvak, maar Groen en Dier vind ik ook erg interessant. Dat is ook nuttig. Zo heb ik geleerd hoe je plantjes poot. We hebben hier zelfs een eigen moestuintje! Ik verbouw sla, prei, zonnebloemen en nog veel meer. Heel leuk om te doen. We hebben ook andere vakken, zoals Nederlands en Engels. Dat vind ik best moeilijk maar ik doe heel goed mijn best, dus ik probeer vooruit te gaan. Ik merk dat ik al wat beter Engels kan praten. De leraren hier leggen alles heel duidelijk uit en komen er meteen aan als je ze vraagt om hulp. Dat vind ik prettig. Ik wil later loonwerker worden en dan heb je deze theorievakken ook nodig.  Dus ik vind het wel belangrijk. Ik woon in Adorp en ga iedere dag op de fiets naar school. Dat is heel goed te doen.”

Jenny Knol

'‘Ik zit hier op mijn gemak’'

“Ik werk heel graag met mijn handen en dat kan hier op school. We koken en werken met dieren. Dat vind ik heel leuk. We hebben ook theorie, bijvoorbeeld rekenen en dat vind ik soms wel lastig. In het begin moest ik wel erg wennen. Ik kende helemaal niemand. Ik heb een leuke klas en nieuwe vriendinnen. Het gebouw vond ik ook erg groot maar nu weet ik goed de weg. Ik zit hier op mijn gemak. Ik wil later boerin worden of in de verzorging werken. Voor een goede opleiding ga ik dan misschien naar Terra MBO in Groningen. Maar eerst deze school afmaken!”

Wesley de Vries

'‘Ik hou van de combinatie theorie en praktijk’'

“Ik zit in het eerste jaar van het Groene Lyceum. Ik heb voor hGL gekozen omdat ik op andere scholen bijna geen praktijk had. Dat heb ik hier wel en dat vind ik super. Theorie heb je nodig, maar van de praktijk leer ik ook heel veel. Ik hou van die combinatie. Ik doe veel leuke dingen hier op school. Zo heb ik een spreekbeurt gehouden op de basisschool over het Groene Lyceum. Dat was voor mij heel leerzaam en iedereen stak er wat van op. Mooi toch? Ik wil later olie ingenieur worden, dus na het Groene Lyceum ga ik naar het hbo. Mijn vader werkt bij een gaslocatie, dus eigenlijk ben ik via hem op het idee gekomen. Ik heb nog wat jaren voor de boeg, maar zie het helemaal zitten.”

Manon de Hoop

'‘Goed samenwerken in het stamlokaal’'

“Ik zit op hGL Winsum in het eerste jaar. We hebben vooral in de ochtend theorielessen in ons stamlokaal. We gaan dus niet naar allerlei verschillende lokalen. Dat vind ik heel prettig. We werken aan ronde tafels, daardoor kun je goed samenwerken met je groepje. We kunnen de laptops ook gewoon in de klas laten, dat is superhandig. Daar is een speciale kast voor. Ik vind het heel fijn dat ik naast de lessen in het stamlokaal praktijklessen volg hier op school. We werken in de tuin, we zijn met dieren bezig. Superleuk. Voor mij is het Groene Lyceum een goede keuze geweest!”