VMBO-groen in het kort

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Eén van de vmbo scholen waar voor gekozen kan worden, is Terra, een school voor vmbo-groen.

De natuur neemt een belangrijke plaats in op onze school. Leerlingen zijn vaak buiten bezig. Dat betekent dat leerlingen bij ons in een prettige omgeving veel leren over voeding, koken, planten, verzorging van dieren en techniek. Ook leren ze rekening houden met de natuur én met elkaar. Daarnaast hebben ze ook alle ‘gewone’ vakken, die op elke vmbo-school worden gegeven.

Terra Winsum is een christelijke school voor vmbo-groen. Wij leggen accenten die voor deze samenleving van grote betekenis zijn: respect voor natuur en milieu, verantwoorde voeding en gezondheid en duurzaamheid. Ze maken onze school completer. Als christelijke school willen meer voor de leerlingen zijn dan alleen maar een school: een manier om te leren leven.

Terra Winsum heeft twee locaties: locatie Hamrik (vmbo-groen, lwoo en het Groene Lyceum) en locatie Onderdendamsterweg (Praktijkonderwijs). Door deze tweedeling heeft en houdt onze school een persoonlijk karakter. Zo zorgen we voor een plezierige, veilige omgeving.