Wat ga je allemaal doen

HET GROENE LYCEUM

Kun jij goed leren maar hou je ook van de praktijk? Dan is het Groene Lyceum echt iets voor jou. Het Groene Lyceum is een leerroute waarbij je in zes of vijf jaar een vmbo gl/tl- en mbo niveau 4 diploma haalt. Daarmee kun je naar het hbo of starten op de arbeidsmarkt. Het Groene Lyceum, de andere route naar het hbo! Wil je meer weten over het onderwijs op het Groene Lyceum? Klik hier voor meer informatie.

VEEL NIEUWE VRIENDEN

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op schoolkamp. Een te gekke manier om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten te leren kennen!

HANDIG ZEG, MAGISTER

Cijfers checken, je rooster of huiswerk bekijken, extra lesmateriaal opvragen: het kan allemaal met Magister, onze Elektronische Leer Omgeving (ELO). Via Magister krijg je dus veel informatie over de school en het leren. Handig zeg!

LES... EN NOG VEEL MEER!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen. Je doet regelmatig mee aan maatschappelijke stageprojecten en bezoekt een kringloopwinkel. Bij het vak Project werk je onder andere over geestelijke en lichamelijke gezondheid. Maar we doen nog veel meer! Toneel en drama bij Cultureel Kunstzinnige vorming en het thema muziek sluiten we af met een bezoek aan het museum Beeld en Geluid. Ook kun je een presentatie over het Groene Lyceum geven aan leerlingen van groep 8 op jouw basisschool of tijdens de Doedag. Verder kun je mee met excursies en je bent nu al uitgenodigd voor de jaarlijkse feestavond!