Ervaringen

Wat vinden onze leerlingen eigenlijk van de school? Hieronder zie je verschillende filmpjes van leerlingen die iets vertellen, over school, de leraren, huiswerk en de kantine. Leuk om te bekijken!


Madelief van der Stok

'Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig.'

“Ik zit op het vmbo-groen. Het bevalt me heel goed, ik vind het leuk dat ik theorie en praktijk heb. Bijvoorbeeld het vak Dierhouderij: je leert daar dieren verzorgen. Als je bang bent voor een dier, word je wel geleerd hoe je er mee moet werken. Als je er echt niet mee wilt werken hoeft dat ook niet. Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig. De school trouwens ook niet. Ik heb juist voor een kleine school gekozen. Daar is alles wat persoonlijker.”

Yara Bolhuis

'Ik zit hier op mijn plek!'

Hallo! Mijn naam is Yara Bolhuis en ik ga naar het Groene Lyceum in Wolvega. Ik zit nu in het vierde jaar en ik vind het een hele leuke school en opleiding. ’s Morgens heb je theorie en ’s middags heb je praktijk, dat is heel prettig. De hele dag met je neus in de boeken is niks voor mij. Ook is het een kleine school en dat is fijn. Daarom past deze school en deze opleiding goed bij mij. De keuze maken om naar het Groene Lyceum te gaan was niet heel erg moeilijk. Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb en zit op de goede plek!