VMBO-groen in het kort

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Eén van de vmbo scholen waar voor gekozen kan worden, is Terra, een school voor vmbo-groen.

De natuur neemt een belangrijke plaats in op onze school. Leerlingen zijn vaak buiten bezig. Dat betekent dat leerlingen bij ons in een prettige omgeving veel leren over voeding, koken, planten, verzorging van dieren en techniek. Ook leren ze rekening houden met de natuur én met elkaar. Daarnaast hebben ze ook alle ‘gewone’ vakken, die op elke vmbo-school worden gegeven.

Terra Wolvega is een relatief kleine school met 210 leerlingen waar iedereen elkaar kent. Dat vinden we belangrijk, want we willen dat leerlingen zich thuis voelen bij ons op school. Iemand die zich prettig voelt op school, kan vaak meer dan hij of zij zelf had verwacht. Leren in de praktijk heeft onze volle aandacht, met name de stages in het derde en vierde leerjaar. Onze leerlingen varen er wel bij, ze stromen vrijwel altijd door naar het MBO in alle richtingen.