Aanmelden middelbare school

Het laatste schooljaar van uw kind is in volle gang. Volgend jaar gaat uw zoon of dochter naar de middelbare school. Is de keuze voor de nieuwe school gemaakt? Dan rest alleen nog het aanmelden van uw kind bij de nieuwe school.

Aanmeldprocedure Terra VO

Is de keuze gevallen op één van de scholen van Terra? De aanmeldprocedure kan per vestiging van Terra VO verschillen. Een aantal biedt de mogelijkheid om uw kind aan te melden via de website. In andere gevallen kunt u via e-mail of telefonisch een aanvraagformulier opvragen. Wij adviseren u om contact op te nemen met de vestiging van uw keuze. Op vrijwel iedere vestiging is het mogelijk om uw zoon of dochter aan te laten melden door de huidige basisschool. Neem daarvoor contact op met de schoolleiding van de basisschool. Zorg ervoor dat uw kind altijd schriftelijk wordt aangemeld, zodat de aanmelding formeel is.

Na de aanmelding

Zodra Terra de aanmelding van uw kind binnen heeft, ontvangt u als ouder een bevestiging. Uw zoon of dochter wordt door Terra geplaatst op het niveau dat door de basisschool als schooladvies is gegeven. Als uw kind het advies voor vmbo of havo/vwo advies voor het Groene Lyceum heeft gekregen, dan kan hij of zij terecht op één van de Terra VO locaties in Groningen, Friesland of Drenthe.

Nog twijfels?

Kom dan naar onze Open Dagen. Tijdens de Open Dagen kunt u samen met uw kind de sfeer proeven binnen onze scholen, een kijkje nemen in de lokalen en gesprekken voeren met docenten en leerlingen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.