Voortgezet onderwijs in de buurt

Het schooljaar op de basisschool van uw zoon of dochter is weer in volle gang. Het wordt voor u en uw kind een belangrijk jaar, met de uiteindelijke keuze voor het voortgezet onderwijs voor uw kind. Misschien heeft u het voorlopig advies al ontvangen van de basisschool leerkrachten en bent u samen met uw kind al volop bezig met het voorbereiden. Welke opleiding en welke school gaat het worden? Een van de scholen waar uw zoon of dochter voor kan kiezen is Terra. Er zijn verschillende vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Hieronder zetten wij ze voor u op een rijtje.

Terra Assen

Bij Terra Assen kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Als je voor het vmbo-groen kiest, kun je ook naar de Sportklas of de Cultuurklas. Dit zijn bijzondere richtingen. Je start bij Terra Assen in het Juniorhuis. Dit biedt een veilige leeromgeving voor de eerstejaars leerlingen, zodat de stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs kleiner wordt. De school ligt op loopafstand van het NS- en busstation.

Adres:
Vredeveldseweg 55
9404 CC Assen

Volg Terra Assen op Facebook.

Terra Eelde

Als je naar Terra Eelde gaat, kun je kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. De lessen worden gegeven in een mooi licht gebouw aan de Burg. J.G. Legroweg in Eelde. Naast de lessen in de schoolbanken gaan de leerlingen ook vaak naar buiten. De natuur neemt een belangrijke plaats in bij Terra! Met een diploma op zak kunnen leerlingen voor vervolgopleidingen alle kanten op. Terra Eelde heeft de Groene Vlag voor Eco-schools en is onderscheiden voor het Gezonde School Vignet!

Adres:
Burg. J.G. Legroweg 29
9761 TA Eelde

Terra Emmen

Terra Emmen ligt in een groene omgeving. Dit sluit goed aan bij het groene onderwijs dat aangeboden wordt op de school. Bij Terra Emmen kun je naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Voor de echte sportliefhebber is er binnen het vmbo-groen ook de Sportklas. s Zomers vinden de gymnastieklessen plaats op het sportveld vlakbij de school! Terra Emmen krijgt een nieuwe school, deze opent in het schooljaar 2020-2021.

Adres:
Noordbargerstraat 75
7812 AA Emmen  

Volg Terra Emmen op Facebook.

Terra Meppel

Terra Meppel vo is een christelijke school en biedt vmbo-groen en het Groene Lyceum. Met het vmbo-diploma van Terra kun je doorstromen naar alle sectoren van het mbo of het havo. Het Groene Lyceum is voor leerlingen die goed kunnen leren en zich beter ontwikkelen in een meer praktijkgerichte omgeving.

Adres:
Werkhorst 56
7944 AV Meppel

Volg Terra Meppel op Facebook.

Terra Oldekerk

Terra Oldekerk is een christelijke school en gevestigd aan de Molenstraat in Oldekerk. Bij Terra Oldekerk kun je kiezen voor vmbo-groen in drie verschillende leerwegen: gemengde leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en basisberoepsgerichte leerweg. Je hebt geen lange, saaie dagen in het klaslokaal, maar bij Terra Oldekerk leer je van alles over de natuur en de wereld. Je gaat er dan ook veel op uit! Alles wat groeit en bloeit is terug te vinden in de lessen.

Adres:
Molenstraat 12
9821 PG Oldekerk

Volg Terra Oldekerk op Facebook.

Terra Winsum

Terra Winsum is een christelijke school waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. De school geeft veel persoonlijke aandacht aan de leerlingen. Terra Winsum biedt een veilige en uitdagende leeromgeving met aandacht voor de talenten en interesses van de leerling. Je kunt bij Terra Winsum kiezen tussen vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. De natuur neemt een belangrijke plaats in op school.

Adres:
Vmbo-groen en hGL
Hamrik 4a
9951JH Winsum, GR

Praktijkonderwijs
Onderdendamsterweg 43
9951 TD Winsum

Volg Terra Winsum op Facebook.

Terra Wolvega

Terra Wolvega is gevestigd aan de Paulus Potterstraat. Hier kun je naar het vmbo-groen of naar het Groene Lyceum. Naast de theorielokalen zijn er veel praktijkruimtes te vinden. De grote kantine biedt genoeg plekjes om te chillen tussen de lessen door. Er is een speciaal praktijkgebouw voor planten en dieren. Bij Terra Wolvega heb je geen lange saaie dagen in het klaslokaal, maar ben je veel buiten bezig en leer je van alles over de natuur en de wereld. Je gaat er dus veel op uit!

Adres:
Paulus Potterstraat 33
8471 VM Wolvega

Volg Terra Wolvega op Facebook.

Meer informatie per locatie

Wilt u meer informatie over de school voor voortgezet onderwijs van Terra bij u in de buurt? Klik dan op de link van uw keuze. Op de verschillende vestigingspagina’s kunt u filmpjes bekijken, ervaringen van leerlingen lezen of virtueel door het gebouw wandelen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen over de verschillende vestigingen van Terra VO? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.