Ervaringen

Jan-Willem Wilkens (hGL)

'Thuis en op school werk ik op mijn eigen laptop'

“Het Groene Lyceum bevalt me heel goed. De sfeer hier op school is prima. Dat viel me ook op tijdens de open dag. Mijn zus ging een paar jaar geleden naar de open dag van Terra en toen ging ik mee. Ik kende de school al een beetje. Toen ik hoorde welk niveau ik had, dacht ik meteen aan het Groene Lyceum. De andere scholen waar ik naartoe kon zijn een stuk groter, dus dat wilde ik liever niet. Ik vind de praktijk naast de theoretische vakken erg leuk, omdat ik er niet van hou om altijd met mijn neus in de boeken te zitten. We hebben bijvoorbeeld het vak Koken, geweldig! Thuis en op school werk ik op mijn eigen laptop. Hij is klein en licht en ik werk er graag mee. Superhandig!”

Madelief van der Stok

'Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig.'

“Ik zit op het vmbo-groen. Het bevalt me heel goed, ik vind het leuk dat ik theorie en praktijk heb. Bijvoorbeeld het vak Dierhouderij: je leert daar dieren verzorgen. Als je bang bent voor een dier, word je wel geleerd hoe je er mee moet werken. Als je er echt niet mee wilt werken hoeft dat ook niet. Onze klas is niet heel groot, dat vind ik heel prettig. De school trouwens ook niet. Ik heb juist voor een kleine school gekozen. Daar is alles wat persoonlijker.”

Esther Kroon (hGL)

'Ronde tafels heel handig om aan te werken'

“Ik zit op het Groene Lyceum van Terra Eelde. We hebben vooral in de ochtend theorie. Dat hebben we in het stamlokaal, we werken aan ronde tafels. Hierdoor is het gemakkelijker om samen te werken. We maken vaak opdrachten in groepjes of tweetallen. Daar leer ik veel van en ik vind het erg leuk. Het is ook heel gevarieerd. We hadden laatst een project waarin we in groepjes een krant gingen maken over vluchtelingen. Ik vind het fijn dat er hier ruimte is voor praktijk. Als ik in de bovenbouw zit, ga ik ook stage lopen. Ik wil dat graag gaan doen bij een veehouderijbedrijf. Daar wil ik in de toekomst misschien mijn werk van maken. Maar eerst het Groene Lyceum halen!”

Lars Kuiper (vmbo-groen)

'Ze stellen je hier goed op je gemak.'

“Ik zit in het tweede jaar vmbo-groen. Terra Eelde is een prachtige school, waar ik veel leer. Ik werk heel graag met mijn handen, dus ik zit hier helemaal goed. Toen ik de open dag bezocht mocht ik allerlei proefjes doen. Dat vond ik super, dus voor mij was de keuze snel gemaakt. De theorie vind ik soms wat lastiger, maar de docenten zijn erg aardig. Ze stellen je hier goed op je gemak. Als ik een fout maak, kan het hier gewoon. De docenten nemen me dan even apart en bespreken het. Naast de lokalen zijn er ook leerpleinen in de gang. Ik werk daar graag. Het is er vaak rustiger dan in de klas.  Het is een mooie, ruime school, waar ik me veilig voel.”

Henk-Jan Doornbosch

'Hier is van alles te beleven'

“Bij Terra Eelde is van alles te beleven. Je hebt naast de gewone lessen heel veel projecten, excursies en allerlei andere mooie activiteiten. We zijn bijvoorbeeld naar de dierentuin in Emmen geweest. Daar hadden we een paar opdrachten, maar ik heb ook lekker om me heen gekeken. Daarnaast hebben we hier op school een actie gehad voor Edukans. Daar heb ik veel van geleerd. Ik vind het mooi om te zien hoe het er aan toe gaat in andere landen. De afwisseling hier op school vind ik heel prettig. Het is er niet saai, ik ga met veel plezier naar school!”