Vestigingsnieuws

Uw zoon of dochter zit in groep 8 en gaat na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs.

Voor u het weet is het zover. Een grote stap. Bereid u daarom goed voor samen met uw kind. Kijk alvast om u heen voor een geschikte school voortgezet onderwijs. Waar moet u op letten? Welke richtingen zijn er allemaal in het voortgezet onderwijs? Is er een goede school in de buurt? Wanneer zijn de Open Dagen? Een heleboel vragen! Wij helpen u graag op weg.

Alle richtingen in het voortgezet onderwijs op een rij

Wellicht bent u al bekend met alle niveaus in het voortgezet onderwijs, omdat u al een ouder kind heeft op een middelbare school. Misschien krijgt u er voor het eerst mee te maken. Wij leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn na de basisschool. Binnen het voortgezet onderwijs zijn er verschillende mogelijkheden; het varieert van vmbo tot gymnasium, van praktijkonderwijs tot technasium. Bij Terra VO kunnen leerlingen kiezen uit vmbo-groen, het Groene Lyceum en praktijkonderwijs.

Praktijkonderwijs

Sommige kinderen leren het beste door te doen en hebben extra begeleiding nodig. Bij Praktijkonderwijs Winsum doen leerlingen ervaring op door de vele praktijkvakken die er gegeven worden. Zo kunnen ze ontdekken wat zij echt leuk vinden. Vervolgens kiezen ze een gespecialiseerde richting en hierbij hoort een aansluitende stage. Daarnaast worden de leerlingen begeleid om een passende baan te vinden als ze hun diploma behaald hebben. Ze kunnen ook kiezen voor een vervolgopleiding binnen het mbo.

Meer informatie over praktijkonderwijs

Vmbo-groen

Het vmbo-groen is precies iets voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in natuur, dier, voeding en techniek. Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Leerlingen gaan even de boeken in om vervolgens aan verschillende projecten te werken of naar buiten te gaan; de natuur in of op bezoek bij interessante bedrijven. Natuurlijk komen ook ‘gewone’ vakken zoals Nederlands, Engels en biologie aan bod. Terra vmbo-groen heeft vestigingen in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Oldekerk, Winsum en Wolvega. Benieuwd of vmbo-groen iets is voor uw zoon of dochter? Laat hem of haar dan deze keuzetest doen.

Meer informatie over vmbo-groen en de verschillende vestigen

Het Groene Lyceum

Kan uw zoon of dochter goed leren, maar is hij of zij ook praktisch ingesteld? Dan is het Groene Lyceum misschien iets voor uw kind. Op het Groene Lyceum kunnen leerlingen in zes of vijf jaar een vmbo- én mbo-diploma halen. Er is veel ruimte voor theorie en praktijk. Er wordt veel met de laptop gewerkt en in projectgroepen met klasgenoten. Zelf organiseren en plannen wordt gestimuleerd. Daarnaast is er veel ruimte om van alles over interessante beroepen te ontdekken.

Meer informatie over het Groene Lyceum

Waar moet u op letten bij het kiezen voor voortgezet onderwijs?

Het gaat niet om de beste school, maar om de school, het niveau en richting die het beste bij uw kind passen. Het moet goed voelen! Uw kind zal er tenslotte de komende jaren veel vertoeven. Daarom adviseren wij om open dagen van verschillende scholen te bezoeken met uw zoon of dochter. Zo kunt u zelf, maar vooral uw kind, ervaren of een school goed voelt.

Hier vindt u een overzicht van alle open dagen van de middelbare scholen van Terra

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de open dagen en andere activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
 

Aanmelden nieuwsbrief

<< terug naar nieuwsberichten