Afdelingsdirecteur Henk Reuvers na 41 jaar met pensioen

Leerlingen van Terra Emmen VO maakten eerder deze week een erehaag op het schoolplein; een spontane actie om hun waardering voor afdelingsdirecteur Henk Reuvers uit te spreken. Donderdag 20 juli 2023 was de laatste dag van Reuvers, hij gaat namelijk na 41 jaar werken bij Terra Emmen met pensioen.

Henk is sinds 1982 werkzaam bij Terra in verschillende functies. De laatste jaren als afdelingsdirecteur bij Terra Emmen VO, samen met Karin Hilbers-Verweij. Reuvers heeft onder andere bij de nieuwbouw van Terra Emmen een grote rol gespeeld.

Sportfanaat
Een belangrijke drijfveer in Henk zijn leven is sport. Hij begon zijn loopbaan als sportdocent en is groot voetballiefhebber van FC Emmen. Hij voetbalt zelf ook nog en loopt meerdere keren per week hard. Hij vindt het belangrijk dat alle leerlingen de kans krijgen om te sporten in teamverband. Een wens van Reuvers was om een mooie sportvoorziening op het schoolplein van Terra Emmen te realiseren. En dit ontvangt hij als afscheidscadeau. Binnenkort wordt er een sportkooi geplaatst op het schoolplein. 

Henk Reuversplein
Het schoolplein waar de nieuwe sportkooi wordt geplaatst is tijdens afscheidsfeest van Henk op 20 juli omgedoopt tot het Henk Reuversplein. Onder toeziend oog van zijn familie, vrienden, medewerkers, leerlingen, buurbewoners en de burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout onthulde Henk het bord. Daarnaast plantte hij een perenboom voor de school. Henk laat weten dat het een afscheid is met dubbele gevoelens. “Voor mij was Terra Emmen meer dan alleen een werkplek. Ik heb er een ontzettende fijne tijd gehad en ben dankbaar hoe ik mij als professional en als mens heb mogen ontwikkelen. Ik voel mij enorm vereerd dat het schoolplein naar mij is vernoemd’.

Dagblad van het Noorden schreef een mooi artikel over het vertrek van Henk. Lees het artikel hier.