Het Groene Lyceum groeit!

Het gaat goed met het Groene Lyceum! Dit schooljaar hebben landelijk weer bijna 500 leerlingen gekozen voor deze praktische leerroute. Binnen Terra hebben we 167 eerstejaars mogen verwelkomen. Voor veel leerlingen is dat een goede keus, omdat zij zo naast theorie op tl/havo of hoger niveau ook praktisch aan de slag kunnen. Op deze manier doen ze in zes jaar tijd het vmbo én het mbo zodat ze optimaal voorbereid zijn op het hbo. 

Perfecte mix tussen theorie en praktijk

“We zijn enorm blij om te merken dat leerlingen steeds beter de weg naar Het Groene Lyceum weten te vinden”, geeft Yvette Giaux (projectleider hGL landelijk en Yuverta) aan. “En dat is eigenlijk ook niet zo gek. Leerlingen die deze leerroute volgen, geven aan dat ze de perfecte mix tussen theorie en praktijk krijgen. De praktijk zit niet alleen in de stages, maar ook in de manier waarop je leert. En dat is veel door projecten. Leerlingen voeren onderzoek uit, werken samen met klasgenoten en presenteren de resultaten. Zo zijn ze praktisch bezig én bouwen ze aan hun theoretische kennis.” 

Goede voorbereiding op het hbo 

Leerlingen die het Groene Lyceum hebben gedaan geven aan dat het voor hen een goede voorbereiding was op het hbo. “Op het Groene Lyceum maak je veel verslagen en dat heeft mij geleerd om verantwoordelijk te zijn voor het maken en het tijdig inleveren van de verslagen”, vertelt één van de leerlingen. “Ik heb een goede werkdiscipline gekregen en daar heb ik nu profijt van.” Jongeren stromen na het Groene Lyceum door naar allerlei hbo-opleidingen. Zo zijn er studenten die verder leren in de groene sector, zoals dier- en veehouderij en agrarisch ondernemerschap, maar ook studenten die een heel andere kant op zijn gegaan. Voorbeelden daarvan zijn verpleegkunde, de pabo, communicatie en multimedia design en werktuigbouwkunde. 

Benieuwd of het Groene Lyceum iets voor jou is? Kom naar onze open dagen