Terra Emmen VO voor het eerst winnaar van TerraCoppa in Eelde

Afgelopen vrijdag werd TerraCoppa gehouden, het jaarlijkse onderlinge voetbaltoernooi voor (voornamelijk) 3e klassers van de zeven vo- vestigingen van Terra. Elke vestiging speelt mee met een meisjes- en een jongensteam. Dit jaar was de organisatie in handen van Terra Eelde en werd het toernooi gehouden op het sportpark van VV Actief in Eelde.   

Mede door het goede voetbalweer verliep het toernooi erg goed en heerste er een goede sfeer onder spelers en begeleiders. Dit deed echter niet af aan de onderlinge rivaliteit en er werd dan ook fel, maar sportief gestreden om de winst. Mooie, spannende wedstrijden waren daarvan het resultaat. Met name de finalewedstrijden waren erg spannend.

De meiden van Terra Assen werden poulewinnaar. Hoewel de jongens van Terra Meppel in de laatste poulewedstrijd het team Emmen nog wisten te verslaan, bleken uiteindelijk dat beide teams van Terra Emmen gezamenlijk de meeste punten hadden, wat hen de felbegeerde TerraCoppa bokaal opleverde. Uniek, want dit is de eerste keer dat Terra Emmen de wisselbeker mee naar huis neemt. Daarnaast wordt ook elk jaar de fairplaycup uitgereikt, een beker voor het meest sportieve team. Deze cup werd gewonnen door het meidenteam van Terra Meppel.

De vestigingen kijken nu al uit naar volgend jaar. Dan is Terra Oldekerk organisator en wordt het toernooi in Oldekerk gespeeld.