De juiste route voor jouw keuze

Naar de middelbare school gaan is een grote stap. Wanneer moet je je inschrijven voor de middelbare school? Welke middelbare school is de beste? De komende tijd zult u samen met uw kind op zoek gaan naar antwoord op zulke vragen. Terra VO vindt het belangrijk dat uw kind voortgezet onderwijs volgt dat echt bij hem of haar past. Met voorlichting helpen wij u graag bij elke stap in de keuze voor een middelbare school. Van oriëntatie, via vergelijking tot beslissing.

Orienteren

Orienteren

Begin uw zoektocht met een brede orientatie. Welke middelbare scholen zijn er in uw regio? Waarschijnlijk heeft u al een idee van het niveau waarop uw kind onderwijs zal gaan volgen. Welke schoolniveaus zijn er mogelijk bij u in de buurt? Blijf breed en kijk in deze stap verder dan uw eigen woonplaats. Laat u ook niet leiden door waar schoolvriendjes naartoe zullen gaan. Neem elke school mee die op een voor uw kind prettige afstand met de fiets of met het openbaar vervoer ligt.

Vergelijken

Vergelijken

Kom langs op een Open Dag van Terra VO. Bezoek samen zo veel mogelijk open dagen van middelbare scholen. Niet alleen van scholen die al uw voorkeur hebben, maar ook andere opties. Laat u verrassen! Bedenk samen met uw kind wat belangrijk is. Wil uw kind graag bepaalde vakken volgen? In welke sfeer voelt uw kind zich thuis? Zijn er samenwerkingen of andere extra's die bij uw kind passen? Stel veel vragen, zowel aan docenten als leerlingen. Kent u buiten de voorlichting om leerlingen van de middelbare school? Vraag ze dan naar hun ervaringen.

Beslissen

Beslissen

Tegen het einde van het schooljaar is het schoolniveau van uw kind bekend. Het is tijd om een beslissing te maken en uw kind in te schrijven. Geef uw kind hierin voldoende ruimte voor een eigen keus. Waarschijnlijk heeft u tijdens de open dagen al wel gemerkt wat uw kind aanspreekt en wat niet. Het kunnen kleine, in uw ogen onbelangrijke dingen zijn die de doorslag geven. Dat is helemaal niet erg, zolang het onderwijs verder ook passend is. Het gaat erom dat uw kind gelukkig is op de middelbare school die het kiest.